niedziela, 12 sierpnia 2018

Spaghetti z sosem Alfredo


Składniki:
  • makaron spaghetti – 400 g
  • parmezan – 1 szklanka startego
  • masło – 4 łyżki
  • śmietana kremówka - 400 g
  • czosnek – 1 ząbek
  • sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie:
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, kremówkę i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy połowę startego sera, mieszamy do momentu aż ser się roztopi. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie wkładamy gotowany makaron i resztę sera, podgrzewamy razem mieszając przez 2 minuty.
    Podany na talerzu makaron posypujemy posiekaną natką z pietruszki.

    Pochodzenie przepisu: Gotuj z cukiereczkiem

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz