poniedziałek, 22 stycznia 2018

Tarta z kurczakiem, mascarpone i fasolą


Składniki:
  • ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • filety z kurczaka – 2 pojedyncze
  • serek mascarpone  1/2 opakowania
  • czerwona fasola – 1 puszka
  • parmezan – 4 łyżki
  • cebula – 1
  • sól, pieprz, curry, papryka – do smaku
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę mięso z fileta. Gdy mięso jest podsmażone, dodajemy przyprawy, mascarpone, fasolę i wszystko razem mieszamy.
Ciasto francuskie rozkładamy na formie, dociskamy po bokach. Nakładamy przygotowany farsz.
Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni.
Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz