Składniki:
- kukurydza – 1 puszka
- ziemniaki – 2
- masło – 2 łyżki
- śmietana – 1 łyżka
- bulion drobiowy– 1 l
- słodka papryka – 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany – 1/2 łyżeczki
- imbir – 1/4 łyżeczki
- sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do garnka. Dodajemy do niej masło i trzymamy na ogniu około 10 minut. Po tym czasie całość zalewamy bulionem. Wrzucamy obrane ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości wszystkich składników.
Zdejmujemy z ognia i dokładnie miksujemy na gładki, jednolity krem. Doprawiamy do smaku słodką papryką, czosnkiem i imbirem. Mieszamy ze śmietaną i na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz