Spód:
- płatki owsiane – 1 i 1/2 szklanki
- daktyle – 1 szklanka
- olej kokosowy (płynny) – 3 łyżki
- kakao – 2 łyżki
- wiórki kokosowe – 2 łyżki
Daktyle moczymy przez 30 minut.
Po tym czasie wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i blendujemy.
Gotowe ciasto wykładamy na dnie tarty i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
Masa:
- jogurt naturalny – 400 g
- serek wiejski – 200 g
- wiórki kokosowe – 50 g
- miód – 3 łyżki
- żelatyna – 3 łyżeczki
Jogurt i serek blendujemy.
Dodajemy miód i wiórki kokosowe. Całość mieszamy.
Żelatynę lekko zalewamy wodą i czekamy aż napęcznieje. Lekko podgrzewamy do rozpuszczenia. Cienkim strumykiem wlewamy do masy i mieszamy.
Gotową masę wylewamy na spód tarty.
Ponadto:
- kiwi – 2 sztuki
- orzechy laskowe – 2 łyżki
Gotową tartę dekorujemy plasterkami kiwi i kawałkami orzechów.
Przechowujemy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz