Składniki:
- ser Mozzarella – 2 opakowania
- pomidory – 2 duże
- sos koperkowo-ziołowy – 1 opakowanie
- oliwa z oliwek – 3 łyżki
- woda – 2 łyżki
- pestki dyni, pestki słonecznika, siemię lniane –2 garście mieszanki
- ser parmezan – do posypania - nie miałam, w zamian użyłam ser żółty
Przygotowanie:
Pomidory
obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Ser Mozzarella odsączamy i kroimy w plasterki takiej samej grubości jak pomidory.
Ser Mozzarella odsączamy i kroimy w plasterki takiej samej grubości jak pomidory.
Na talerzu układamy naprzemiennie plasterki Mozzarelli i pomidorów.
Sałatkę przybieramy pestkami słonecznika, pestkami dyni i siemieniem lnianym.
Sos koperkowo-ziołwy mieszamy z oliwą i wodą.
Sałatkę polewamy powstałym sosem i posypujemy startym serem.
Sałatkę polewamy powstałym sosem i posypujemy startym serem.
Z podanych składników wychodzą dwie porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz