Składniki:
- ser Mozzarella – 2 opakowania
- pomidory – 3
- rukola – 50 g
- świeża bazylia – garść
- kapary – 1 łyżka
- świeże pesto – 1 łyżka
- oliwa z oliwek – 1 łyżka
- ocet jabłkowy – 1 łyżeczka
- pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Ser Mozzarella odsączamy i kroimy w plasterki takiej samej grubości jak pomidory.
Listki rukoli myjemy, odsączamy i układamy na talerzu.
Na rukoli układamy naprzemiennie plasterki mozzarelli, pomidorów i liście bazylii.
Sałatkę przybieramy kaparami i posypujemy pieprzem.
Pesto mieszamy z oliwą i octem jabłkowym. Sałatkę polewamy powstałym sosem, podajemy od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz