piątek, 23 października 2020

Sałatka z selera konserwowego i czerwonej fasoli

 

  Składniki:

  • czerwona fasola – 1 puszka
  • seler konserwowy –  1 słoik
  • jajka – 3
  • ser żółty – 100 g
  • kukurydza – 1 mała puszka
  • szczypiorek – 1 pęczek
  • sól, pieprz – 1do smaku
  • majonez– 2 łyżki
  • jogurt grecki – 1 łyżka
Przygotowanie:
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy.
    Fasolę, seler i kukurydzę dokładnie odsączamy na sitku.
    Szczypiorek siekamy.
    Jajka i ser żółty kroimy w grubą kostkę.
    Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy z majonezem oraz jogurtem greckim. Doprawiamy solą i pieprzem.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz