Składniki na ciasto:
- masło – 200 g
- czekolady gorzkie – 3
- jajka – 3
- cukier – 1/3 szklanki
- mąka – 1/3 szklanki
Wykonanie:
Masło rozpuszczamy, dodajemy połamaną na kostki czekoladę oraz cukier. Wszystko razem rozpuszczamy.
Gdy masa przestygnie, dodajemy jajko oraz mąkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Masę wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostawiamy do ostygnięcia.
Składniki na masę:
- serek mascarpone – 250 g
- masło orzechowe – 250 g
- cukier puder – 2 łyżki
- cukier waniliowy – 1 opakowanie
Wykonanie:
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy masło orzechowe i miksujemy. Powstałą masę wykładamy na upieczone brownie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz