- cukinia – 1 mała
- jajka – 2
- sól, pieprz – do smaku
- olej – do smażenia
- pomidory koktajlowe – garść
- koperek– do posypania
Cukinię trzemy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy.
Placuszki smażymy na rumiany kolor.
Sos czosnkowy:
Placuszki smażymy na rumiany kolor.
Sos czosnkowy:
- jogurt naturalny – 4 łyżki
- majonez– 3 łyżki
- czosnek – 3 ząbki
- sok z cytryny – 1 łyżeczka
- sól – szczypta
- pieprz – szczypta
- cukier – szczypta
Czosnek przeciskamy przez praskę i wkładamy od miseczki. Dodajemy pozostałe składnik i dokładnie mieszamy.
Na upieczony placek nakładamy kleks sosu i układamy połówki pomidorków koktajlowych. Całość posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Na upieczony placek nakładamy kleks sosu i układamy połówki pomidorków koktajlowych. Całość posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz