Składniki:
- makaron fettuccine/ pappardelle/ spaghetti – 350 g
- suszone pomidory – 280 g + trochę zalewy
- cebule – 2
- czosnek – 2 ząbki
- szpinak mrożony – 400 g
- ser feta – 270 g
- pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Szpinak rozmrażamy na patelni do wyparowania wody. Dodajemy cebulę pokrojona w piórka, posiekane pomidory i drobno posiekany czosnek. Wszystko razem podsmażamy do miękkości od czasu do czasu dodając po trochu zalewy z pomidorów, by całość miała dość "mokrą" konsystencję.
Zdejmujemy z ognia. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz