wtorek, 1 sierpnia 2017

Pasta ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta



Składniki:
  • makaron fettuccine/ pappardelle/ spaghetti  – 350 g
  • suszone pomidory – 280 g + trochę zalewy
  • cebule – 2
  • czosnek – 2 ząbki
  • szpinak mrożony – 400 g
  • ser feta – 270 g
  • pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Szpinak rozmrażamy na patelni do wyparowania wody. Dodajemy cebulę pokrojona w piórka, posiekane pomidory i drobno posiekany czosnek. Wszystko razem podsmażamy do miękkości od czasu do czasu dodając po trochu zalewy z pomidorów, by całość miała dość "mokrą" konsystencję. 
Zdejmujemy z ognia. Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Podajemy z ugotowanym makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz