Sałatka:
- filet z kurczaka – 1
- przyprawa do kurczaka – do posypania
- małe kuleczki mozzarelli – 1 opakowanie
- pomidorki koktajlowe – 6
- miks sałat z roszpunką – 400 g
- papryka czerwona – 1
- czerwona cebula – 1
Filet z kurczaka posypujemy z dwóch stron przyprawą do
kurczaka i smażymy z dwóch stron. Odstawiamy do przestygnięcia.
Pomidorki kroimy na połówki, paprykę w paski,
ostudzoną pierś kurczaka w plastry.
W misce układamy sałatę, pierś z kurczaka, kulki
mozzarelli, pomidory i paprykę. Całość posypujemy posiekaną w drobną kostkę
cebulą.
Sos:
- musztarda francuska – 2 łyżki
- sok z cytryny – 1 łyżka
- oliwa z oliwek – 1 łyżka
- miód – 1 łyżka
Oliwę mieszamy z miodem, tak aby rozpuściły się
wszystkie grudki. Dodajemy sok z cytryny i musztardę, mieszamy.
Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz