Wyszła na prawdę smaczna pasta do kanapek, warto zrobić. Podałam z odrobiną ostrej papryki.
Składniki:
- jajka – 4
- pieczarki – 500 g
- cebule białe – 2
- majonez – 4 łyżki
- olej – do smażenia
- majeranek - 2 łyżki
- koperek - 2 łyżki pokrojonego
- sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo (8-10 minut) w osolonej wodzie.
Cebule kroimy w prążki i podsmażamy na oleju.
Pieczarki obieramy, oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane pieczarki dodajemy do smażonej cebuli i posypujemy majerankiem. Dusimy wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.
Jajka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlewamy z nich wodę i łączymy z jajkiem. Doprawiamy majonezem, koperkiem oraz solom i pieprzem.
Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlewamy z nich wodę i łączymy z jajkiem. Doprawiamy majonezem, koperkiem oraz solom i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz