niedziela, 20 marca 2016

Pasta jajeczno-pieczarkowa

Wyszła na prawdę smaczna pasta do kanapek, warto zrobić. Podałam z odrobiną ostrej papryki.



Składniki:

  • jajka – 4
  • pieczarki – 500 g
  • cebule białe – 2
  • majonez – 4 łyżki
  • olej – do smażenia
  • majeranek - 2 łyżki
  • koperek - 2 łyżki pokrojonego
  • sól, pieprz – do smaku


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo (8-10 minut) w osolonej wodzie.
Cebule kroimy w prążki i podsmażamy na oleju. 
Pieczarki obieramy, oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane pieczarki dodajemy do smażonej cebuli i posypujemy majerankiem. Dusimy wszystko razem, aż pieczarki puszczą sok.
Jajka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
Kiedy wystygną smażone pieczarki, odlewamy z nich wodę i łączymy z jajkiem. Doprawiamy majonezem, koperkiem oraz solom i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz