sobota, 31 października 2015

Paluchy Wiedźmy

Strasznie smaczny pomysł na Halloween.


Składniki:
  • masło – 220 g miękkiego
  • cukier puder – 3/4 szklanki
  • jajko – 1
  • mąka  – 3 szklanki
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • aromat migdałowy – 4 krople
  • migdały – 3/4 szklanki obranych (zalewamy wrzątkiem,  odstawiamy na 15 minut, po tym czasie łatwo odchodzi skórka)
  • dżem truskawkowy – 1 mały słoiczek
Przygotowanie:
W misce mieszamy i ugniatamy masło, cukier puder, jajko, mąkę, proszek do pieczenia oraz aromat migdałowy. 
Zawijamy ciasto folią i trzymamy w lodówce przez 30 minut. 
Schłodzone ciasto rwiemy i formujemy palce.
Ciastka pieczemy w temperaturze 180° przez około 15 minut. Ciastka rosną na boki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz