- jajka – 4
- mąka – 4 łyżki
- cukier – 4 łyżki
- kakao – 2 łyżki
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka i ponownie ubijamy. Wsypujemy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy.
Masa budyniowa:
- budynie śmietankowe – 2 opakowania
- mleko – 3 szklanki
- cukier – 3 łyżki
Zagotowujemy 2 szklanki mleka.
W pozostałej ilości mleka rozpuszczamy budyń, dodajemy cukier i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń i wykładamy na ostudzony biszkopt.
W pozostałej ilości mleka rozpuszczamy budyń, dodajemy cukier i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń i wykładamy na ostudzony biszkopt.
Mus truskawkowy:
- truskawki – 4 szklanki zmiksowanych
- galaretki truskawkowe – 3 opakowania
Miksujemy owoce, przekładamy do garnka i zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy galaretki i mieszamy.
Kiedy mus truskawkowy zacznie tężeć, wylewamy na wystudzony i zastygnięty budyń.
Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Kiedy mus truskawkowy zacznie tężeć, wylewamy na wystudzony i zastygnięty budyń.
Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz