Składniki:
- makaron – 200 g
- filet z kurczaka – 1
- oliwa – 2 łyżki
- por – 1
- kukurydza – 4 łyżki
- imbir, czosnek, kurkuma, bazylia, rozmaryn, oregano, kolendra, sól, pieprz – do smaku
- śmietanka 30 % – 200 ml
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Filet z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojony w półksiężyce por i smażymy aż zmięknie.
Wlewamy śmietankę, dodajemy kukurydzę i przyprawy. Dusimy aż sos zgęstnieje.
Gotowy sos podajemy z makaronem.
Filet z kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojony w półksiężyce por i smażymy aż zmięknie.
Wlewamy śmietankę, dodajemy kukurydzę i przyprawy. Dusimy aż sos zgęstnieje.
Gotowy sos podajemy z makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz