Składniki:
- olej – 1 łyżka
- czerwona pasta curry – 1 łyżka
- trawa cytrynowa – 1 gałązka
- filet z kurczaka – 1 podwójny
- cebula – 1
- cukinia – 1
- marchewka – 1
- pieczarki – 200 g
- rosół – 1 l
- makaron chow main– 100 g
- mleko kokosowe – 200 ml
- curry, pieprz, kurkuma – do smaku
- natka pietruszki – do dekoracji
Przygotowanie:
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pastę curry i smażymy używając by się nie przypaliła. Dodajemy połamaną gałązkę trawy cytrynowej, następnie pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, cukinię, pokrojone w plasterki pieczarki, marchewkę i posiekaną cebulę. Smażymy dodając przyprawę curru, pieprz oraz kurkumę.
Zalewamy gorącym rosołem i wrzucamy połamany na pół makaron. Po 3 minutach wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy.
Zupę podajemy z listkami świeżej natki pietruszki.
Zupę podajemy z listkami świeżej natki pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz