Składniki:
- schłodzone mleko – 1/2 l
- serki homogenizowane – 2
- podłużne biszkopty – 1 paczka
- galaretka – 1 opakowanie
- sernik na zimno w proszku – 1 opakowanie
- owoce – truskawki/ maliny/ borówki/ brzoskwinie/ wiśnie do dekoracji
Przygotowanie:
Tortownicę o średnicy około 22 cm wykładamy biszkoptami razem z brzegami.
Owoce myjemy i osuszamy.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy sernik w proszku. Miksujemy 3 minuty. Dodajemy serki i miksujemy jeszcze 2 minuty.
Gotową masę serową przekładamy do tortownicy. Układamy owoce i zalewamy tężącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki na godzinę, by galaretka zastygła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz