niedziela, 24 listopada 2019

Sernik na zimno


Składniki:
  • schłodzone mleko – 1/2 l
  • serki homogenizowane – 2
  • podłużne biszkopty – 1 paczka
  • galaretka – 1 opakowanie
  • sernik na zimno w proszku – 1 opakowanie
  • owoce – truskawki/ maliny/ borówki/ brzoskwinie/ wiśnie do dekoracji
Przygotowanie:
Tortownicę o średnicy około 22 cm wykładamy biszkoptami razem z brzegami. 
Owoce myjemy i osuszamy. 
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy sernik w proszku. Miksujemy 3 minuty. Dodajemy serki i miksujemy jeszcze 2 minuty. 
Gotową masę serową przekładamy do tortownicy. Układamy owoce i zalewamy tężącą galaretką. 
Wstawiamy do lodówki na godzinę, by galaretka zastygła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz