piątek, 26 lutego 2016

Sałatka grecka

Smaczna i lekka sałatka.
A z podanych składników otrzymamy aż 4 porcje.


Składniki:
  • pomidory – 3
  • ogórek – 1
  • cebula – 1
  • sałata – 1 główka
  • oliwki ciemne – 40 g
  • ser feta – 200 g
  • ocet jabłkowy – 3 łyżki
  • oliwa z oliwek – 5 łyżek
  • suszone oregano – 1 łyżka
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie:
Liście sałaty rwiemy i układamy do salaterki. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, plasterki ogórka, pokrojoną w cienkie talarki cebulę i oliwki. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Sałatkę przyprawiamy suszonym oregano i pieprzem. 
Za pomocą widelca mieszamy w szklance ocet i oliwę. Powstałym dressingiem polewamy sałatkę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz