Składniki:
- mleko w proszku – 500 g
- margaryna – 250 g
- cukier – 1 i 1/2 szklanki
- kakao – 3 łyżki
- woda – 1/2 szklanki
- herbatniki – 3 małe opakowania
- bakalie (wedle upodobania: orzechy włoskie, laskowe, rodzynki, żurawina) – 1 szklanka
Przygotowanie:
W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę z kakao, cukrem i wodą. Do roztopionej masy wrzucamy mleko w proszku, mieszamy ale nie gotujemy. Dosypujemy pokruszone herbatniki i bakalie (w moim przypadku są to tylko orzechy włoskie).
Całość przekładamy do formy typu keksówka wyłożonej folią.
Pozostawiamy w chłodnym miejscu do wystygnięcia.
Całość przekładamy do formy typu keksówka wyłożonej folią.
Pozostawiamy w chłodnym miejscu do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz