- marchewka – 1
- seler – 1/2
- cebula – 1
- por – 1
- czosnek – 3 ząbki
- wywar warzywny – 2 l
- fasola konserwowa czerwona – 1/2 puszki
- fasola konserwowa biała – 1/2 puszki
- kapusta czerwona – 1 duża garść
- kapusta włoska lub biała – 1 duża garść
- ziemniaki – 2
- oliwa – 3 łyżki
- pomidory krojone – 400 g (1 puszka)
- sól, pieprz – do smaku
- pietruszka – natka
Przygotowanie:
W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, pokrojony w kostkę seler, pokrojony w plasterki por, pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Szklimy przez 7 minut na średnim ogniu.
Zalewamy wywarem, wrzucamy oba rodzaje poszatkowanej kapusty i gotujemy 10 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, fasole oraz pomidory. Gotujemy do miękkości około 20 minut.
Zupę przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Ja zapomniałam, co widać na zdjęciu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz