Składniki:
- makaron świderki – 500 g
- mięso mielone – 500 g
- cebule – 2 sztuki
- czosnek – 3 ząbki
- pieczarki – 500 g
- śmietana – 1/2 szklanki
- sól, pieprz, tymianek – do smaku
- koperek – pęczek lub suszony
- olej – do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy pokrojone pieczarki, tymianek, sól, pieprz i smażymy.
Na osobnej patelni podsmażamy mięso razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy mięso jest podsmażone, mieszamy je z usmażoną cebulą i pieczarkami. Całość mieszamy, doprawiamy, dodajemy posiekany koperek i śmietanę. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia.
Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz