niedziela, 19 kwietnia 2015

Muffinki mocno czekoladowe


Składniki:
  • mąka – 2 szklanki
  • cukier – 1/2 szklanki
  • czekolada – 1 tabliczka drobno pokrojonej
  • kakao – 2 łyżki
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • mleko – 1 szklanka
  • oliwa – 1/2 szklanki
  • jajko – 1
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, czekoladę, kakao i proszek do pieczenia.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko i oliwę.
Składniki suche wsypujemy do mokrych, dobrze mieszamy.
Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami wypełniamy ciastem do połowy wysokości.
Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz