Składniki:
- mąka – 2 szklanki
- cukier – 1/2 szklanki
- czekolada – 1 tabliczka drobno pokrojonej
- kakao – 2 łyżki
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- mleko – 1 szklanka
- oliwa – 1/2 szklanki
- jajko – 1
Przygotowanie:
W
jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, czekoladę, kakao i
proszek do pieczenia.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko i oliwę.
Składniki suche wsypujemy do mokrych, dobrze mieszamy.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko i oliwę.
Składniki suche wsypujemy do mokrych, dobrze mieszamy.
Formę
do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami wypełniamy ciastem do połowy wysokości.
Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz