- cukier – 3/4 szklanki
- mąka – 1 szklanka
- jajka – 5
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- jabłka – 4 duże
Cukier, mąkę, jajka oraz proszek do pieczenia ucieramy mikserem.
Jabłka obieramy i kroimy w plastry.
Połowę ciasta wylewamy na okrągłą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy jabłka i wlewamy resztę ciasta.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Lukier:
- cukier puder – 1 szklanka
- śmietana – 2 łyżki
Cukier puder ucieramy ze śmietaną.
Gotowym lukrem polewamy wystudzoną szarlotkę.
Gotowym lukrem polewamy wystudzoną szarlotkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz