poniedziałek, 2 marca 2015

Muffinki z czekoladą i malinami



Składniki:
  • mąka – 2 szklanki
  • cukier – 1/2 szklanki
  • czekolada – tabliczka drobno pokrojonej
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • mleko – szklanka
  • oliwa – 1/2 szklanki
  • jajko – 1 
  • maliny – 300 g
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, czekoladę i proszek do pieczenia, a w drugiej składniki mokre: mleko, oliwę i jako. Następnie mieszamy zawartość obydwu misek.
Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami wypełniamy niepełną łyżką ciasta, na to kładziemy maliny i przykrywamy niewielką ilością ciasta.
Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz