ŚWIĘTO WSZYSTKICH ZAKOCHANYCH!
I chociaż uczucia miłości,
szacunku i przywiązania powinniśmy okazywać nie tylko od święta, to w
Dzień Świętego Walentego zazwyczaj robimy to z nieco większym
zaangażowaniem.
Idealnym pomysłem na okazanie uczuć może być samodzielnie zrobiony deser walentynkowy.
W końcu, jak głosi doskonale znane nam przysłowie, droga do serca mężczyzny prowadzi przez jego żołądek.
Składniki:
- mleko skondensowane –200 ml
- galaretka wiśniowa – 1 opakowanie
- galaretka truskawkowa – 1 opakowanie
- truskawki – około 10
Wykonanie:
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w
250 ml wrzątku, studzimy.
Gdy galaretka wystygnie i zacznie się już lekko
ściągać, ubijamy mikserem mleko skondensowane na sztywną pianę. Do zmiksowanego mleka dodajemy galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy.
Przelewamy do dużych szklanek i wstawiamy do lodówki, żeby pianka
dobrze stężała.
W tym czasie przygotowujemy drugą galaretkę w niecałych dwóch szklankach wody i studzimy.
Do szklanek z pianką dodajemy owoce, zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz