Ciasto:
- cukier – 20 dag
- mąka – 20 dag
- jajka – 3
- proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
- margaryna – 125 g
- kakao – 3 łyżeczki
- mleko – 1/2 szklanki
Z białek ubijamy sztywną pianę. Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i pianę z białek i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę.
Masa:
- białka – 5
- cukier – 20 dag
- wiórki kokosowe – 20 dag
Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę. Dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na surowe ciasto i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krem:
- żółtka – 5
- cukier puder – 2 łyżeczki
- kakao – 2 łyżeczki
- margaryna – 250 g
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie dodajemy kakao. Wykładamy na ostudzone ciasto. Dekorujemy według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz