- jajka –4
- cukier puder – 3/4 szklanki
- mąka – 1 szklanka
- cukier waniliowy – 2 łyżeczki
- kakao – 4 łyżki
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
Białka ubijamy na puszystą piane. Dodajemy cukier, następnie żółtka, ubijamy. Wsypujemy pozostałe składniki lekko mieszając.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy i przekrawamy na dwa placki
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzimy i przekrawamy na dwa placki
Masa I:
- mleko – 2 szklanki
- masło – 200 g
- budynie śmietankowe – 2 opakowania
- cukier puder – 3 łyżeczki
Budynie gotujemy na mleku, studzimy.
Masło ucieramy, dodając stopniowo budyń i cukier.
Masło ucieramy, dodając stopniowo budyń i cukier.
Masa II:
- kawa cappuccino – 5 dag
- śmietana 30% – 500 ml
- cukier puder – 2 łyżki
- żelatyna – 3 łyżeczki
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy kawę i żelatynę.
Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy kawę i żelatynę.
Ponadto:
- polewa czekoladowa
Ułożenie warstw:
Biszkopt, masa I, masa II, biszkopt, polewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz