- mąka – 250 g
- płatki owsiane – 75 g
- rodzynki – 75 g
- orzechy włoskie –50 g
- cukier – 40 g
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- cynamon – 1/2 łyżeczki
- olej – 75 ml
- jajka – 2
- mleko – 200 ml
- płynny miód – 5 łyżek
Wykonanie:
Włączamy piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu.
W misce mieszamy mąkę, płatki, rodzynki, orzechy, proszek, cynamon i cukier, w drugiej mleko, olej, jajka i miód.
Łączymy zawartość dwóch misek i mieszamy niezbyt dokładnie.
Do foremek nakładamy masę do ok. 2/3 ich wysokości (wychodzi około 12 muffinek).
Pieczemy
około 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz