- jajka – 4
- mąka – 4 łyżki
- cukier – 4 łyżki
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Ubijamy białka, dodajemy cukier wciąż ubijając. Wrzucamy żółtka i łączymy z białkiem.
Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy około 30 minut w temperaturze
180 stopni.
Masa porzeczkowa:
- porzeczki – 1 słoik litrowy
- budynie śmietankowe – 2 opakowania
- galaretki truskawkowe – 2 opakowania
- margaryna – 250 g
Do
soku z porzeczek dodajemy wodę ( w sumie ma być 1 litr) i gotujemy z margaryną.
Wsypujemy budynie i galaretki, dobrze mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy porzeczki i mieszamy. Ciepłą masę wylewamy na ostudzony
biszkopt.
Ciasto dekorujemy porzeczkami.
Bita śmietana:
- śmietana kremówka 30% – 500 ml
- cukier puder – 2 łyżki
- żelatyna – 3 łyżeczki
Ciasto dekorujemy porzeczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz