środa, 23 kwietnia 2014

Snickers

Lubię robić to ciasto na różne okazje, bo wiem, że będzie smakować.


Kruche ciasto:
  • żółtka – 4
  • cukier puder – 1/2 szklanki
  • mąka tortowa – 500 g
  • margaryna – 250 g
  • proszek do pieczenia – łyżeczka
Wszystkie składniki zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na dwa placki. Każdy pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut.

Masa:
  • śmietana kremówka 30% – 500 ml
  • cukier puder – 1/2 szklanki
  • śmietan-fix – 2 opakowania
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy śmietan-fix i mieszamy.
Gotową masę wykładamy na jeden placek, na wierzch kładziemy drugi.

Ponadto:
  • mleko zagęszczone krówkowe lub orzechowe – 530 g
  • orzechy włoskie – 2 garści
Wierzch ciasta smarujemy mlekiem zagęszczonym i posypujemy orzechami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz