Kruche ciasto:
- żółtka – 4
- cukier puder – 1/2 szklanki
- mąka tortowa – 500 g
- margaryna – 250 g
- proszek do pieczenia – łyżeczka
Wszystkie składniki zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na dwa placki. Każdy pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut.
Masa:
- śmietana kremówka 30% – 500 ml
- cukier puder – 1/2 szklanki
- śmietan-fix – 2 opakowania
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy śmietan-fix i mieszamy.
Gotową masę wykładamy na jeden placek, na wierzch kładziemy drugi.
Gotową masę wykładamy na jeden placek, na wierzch kładziemy drugi.
Ponadto:
- mleko zagęszczone krówkowe lub orzechowe – 530 g
- orzechy włoskie – 2 garści
Wierzch ciasta smarujemy mlekiem zagęszczonym i posypujemy orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz