Biszkopt:
- jajka – 6
- cukier – 3/4 szklanki
- mąka – 1 szklanka
- kakao – 3 łyżki
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy mikserem na sztywno. Porcjami dodajemy cukier i wrzucamy po jednym żółtku. Gdy masa jajeczna będzie puszysta do niej mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Gdy biszkopt ostygnie, dzielimy go na dwie części.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Gdy biszkopt ostygnie, dzielimy go na dwie części.
Krem:
- masło – 250 g
- cukier – 1/2 szklanki
- cukier waniliowy – 2 opakowania
- mleko w proszku – 2 szklanki
- mleko – 3/4 szklanki
- Milky Way – 6 batoników
Mleko gotujemy z cukrem i cukrami
waniliowymi. Do gorącego mleka powoli wsypujemy mleko w proszku i
mieszamy, aby nie było grudek. Odstawiamy do
ostygnięcia.
Masło ucieramy do białości i porcjami dodajemy mlecznego kremu.
Batoniki kroimy na małą kostkę i dodajemy do mlecznego kremu jeszcze kilka razy wszystko mieszając.
Krem wykładamy na jeden płat biszkoptu. Przykrywamy drugim. Masło ucieramy do białości i porcjami dodajemy mlecznego kremu.
Batoniki kroimy na małą kostkę i dodajemy do mlecznego kremu jeszcze kilka razy wszystko mieszając.
Ponadto:
- polewa z gorzkiej czekolady
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz