Biszkopt:
- jajka – 6
- cukier – 3/4 szklanki
- mąka ziemniaczana – 1 szklanka
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- kawa rozpuszczalna – 2 łyżeczki (rozpuszczonej w 2 łyżkach wody)
Białka ubijamy, wsypujemy cukier nadal ubijając. Dodajemy żółtka i ubijamy. Wsypujemy mąkę, proszek, kawę i delikatnie mieszamy.
Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu dzielimy ciasto na dwa placki.
Masa:
- śmietana kremówka 30% – 500 ml
- śmietan-fix – 3 opakowania
- cappuccino orzechowe – 3 łyżki
- cukier puder – 3 łyżki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy cappuccino, śmietan-fix i mieszamy.
Ułożenie warstw:
Biszkopt, 2/3 części masy, biszkopt, pozostała część masy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz