niedziela, 23 marca 2014

Pychotka


Biszkopt:
  • jajka – 6
  • cukier – 3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana – 1 szklanka
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna – 2 łyżeczki (rozpuszczonej w 2 łyżkach wody)
Białka ubijamy, wsypujemy cukier nadal ubijając. Dodajemy żółtka i ubijamy. Wsypujemy mąkę, proszek, kawę i delikatnie mieszamy.
Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu dzielimy ciasto na dwa placki.

Masa:
  • śmietana kremówka 30% – 500 ml
  • śmietan-fix – 3 opakowania
  • cappuccino orzechowe – 3 łyżki
  • cukier puder – 3 łyżki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy cappuccino, śmietan-fix i mieszamy.


Ułożenie warstw:
Biszkopt, 2/3 części masy, biszkopt, pozostała część masy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz