Składniki na ciasto:
- jajka – 3
- cukier – 3/4 szklanki
- maślanka – szklanka
- olej – 1/2 szklanki
- mąka – 2 i 1/2 szklanki
- cukier waniliowy – 2 łyżeczki
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
Składniki na kruszonkę:
- mąka – 4 łyżki
- cukier – 2 łyżki
- cukier waniliowy – 2 łyżeczki
- olej – 2 łyżki
Ponadto:
- śliwki (lub też inny smaczny owoc) – 400 g
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski i mieszamy na gładką masę.
Następnie wylewamy na blachę.
Na ciasto układamy pokrojone owoce.
Zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Na ciasto układamy pokrojone owoce.
Zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz