Kruche ciasto:
- masło – 150 g
- cukier – 150 g
- cukier waniliowy – 1 opakowanie
- mąka pszenna – 300 g
- kakao gorzkie – 30 g
- jajko – 1
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa:
- ser twarogowy – 1 kg
- cukier – 170 g
- budyń waniliowy – 1 opakowanie
- jajka – 5
- mleko – 1/3 szklanki
- olej – 1/3 szklanki
Białka ubijamy na sztywno. Gotowe dodajemy masy serowej i delikatnie łączymy.
Masę serową wylewamy na kruche ciasto.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 60 minut.
Sernik podajemy polany sosem malinowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz