niedziela, 7 lutego 2016

Czekoladowe ciastka owsiane


To jest moje wspomnienie z dzieciństwa. Bardzo smaczne wspomnienie! 
Ciastka owsiane robimy bardzo szybko, bez pieczenia. Jest to fajna alternatywa, gdy mamy nagłą ochotę na coś słodkiego, a nie chce nam się piec ciasta.

Składniki:
  • masło – 125 g
  • cukier – 1/2 szklanki
  • kakao – 4 łyżki
  • mleko – 1/3 szklanki
  • płatki owsiane – 3 szklanki
Przygotowanie:
Masło, cukier, kakao oraz mleko zagotowujemy w garnku. Gdy masa będzie już gładka, dodajemy płatki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut do wystygnięcia. 
Formujemy kulki i układamy na folii lub papierze do pieczenia. 
Odstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz