wtorek, 18 sierpnia 2015

Rurki z tuńczykiem

To danie bardzo dobrze smakuje. Do wielokrotnego powtórzenia.


Składniki:
  • makaron rurki – 500 g
  • tuńczyk – 3 puszki, ok. 350 g
  • cebule – 3 sztuki
  • czosnek – 6 ząbków
  • pomidory – 6 dużych obranych ze skórki
  • pietruszka – świeża natka
  • sól i pieprz – do smaku
    Przygotowanie:
    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. 
    W tym czasie rozgrzewamy patelnię z oliwą. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę i od razu wrzucamy odsączonego tuńczyka z puszki. Mieszamy i dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Mieszamy sos, przyprawiamy i łączymy z ugotowanym makaronem.
    Każdą porcję posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki.
    Jest to przepis dla 4 osób.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz