piątek, 13 lutego 2015

Muffinki czekoladowo-serowe


Składniki na masę czekoladową:
  • gorzka czekolada – 100 g
  • mąka – 100 g
  • jajka – 3
  • masło – 100 g
  • cukier – 2 łyżki
Składniki na masę serową:
  • ser – 200 g
  • jajko – 1
  • mąka – łyżka
  • cukier waniliowy – opakowanie

Wykonanie:
W garnku o grubym dnie lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Odstawiamy do wystygnięcia. 
W misce za pomocą miksera ucieramy miękkie masło z cukrem, wbijamy jajka, dodajemy czekoladę, wsypujemy mąkę i mieszamy
W drugiej misce ucieramy ser z cukrem, dodajemy jajko i łyżkę mąki, dobrze mieszamy
Formę do muffinów wykładamy papilotkami, nakładamy do środka masę czekoladową i serową. Pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz