- gorzka czekolada – 100 g
- mąka – 100 g
- jajka – 3
- masło – 100 g
- cukier – 2 łyżki
Składniki na masę serową:
- ser – 200 g
- jajko – 1
- mąka – łyżka
- cukier waniliowy – opakowanie
Wykonanie:
W
garnku o grubym dnie lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę.
Odstawiamy do wystygnięcia.
W misce za pomocą miksera ucieramy miękkie masło z cukrem, wbijamy jajka, dodajemy czekoladę, wsypujemy mąkę i mieszamy.
W drugiej misce ucieramy ser z cukrem, dodajemy jajko i łyżkę mąki, dobrze mieszamy.
Formę do muffinów wykładamy papilotkami, nakładamy do środka masę czekoladową i serową. Pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.
W misce za pomocą miksera ucieramy miękkie masło z cukrem, wbijamy jajka, dodajemy czekoladę, wsypujemy mąkę i mieszamy.
W drugiej misce ucieramy ser z cukrem, dodajemy jajko i łyżkę mąki, dobrze mieszamy.
Formę do muffinów wykładamy papilotkami, nakładamy do środka masę czekoladową i serową. Pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz