biszkopt:
- jajka – 6
- cukier – szklanka
- mąka – szklanka
- proszek do pieczenia – łyżeczka
- kawa rozpuszczalna – 4 łyżeczki
- cappuccino rumowe – 4 łyżeczki
- cukier – 4 łyżeczki
- woda – 200 ml
- serki homogenizowane waniliowe – 2 opakowania
- śmietany 30% – 500 ml
- cukier puder – 2 łyżki
- żelatyna – 3 łyżeczki
- wafelki Princessa w czekoladzie – 2 opakowania
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i znów ubijamy. Wrzucamy żółtka i ubijamy na puszystą masę. Następnie wsypujemy mąkę oraz proszek do
pieczenia i wszystko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
przez około 40 minut.
Kawę, cappuccino oraz cukier rozpuszczamy w wodzie.
Żelatynę rozpuszczamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serki i zimną żelatynę.
Biszkopt kroimy na pół i nasączamy ponczem. Obydwie warstwy smarujemy kremem i składamy. Na wierzch ciasta ścieramy wafelki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz